Res 1585771462 Kod Malog Zvornika Za Prelaz U Bih Se Ceka Do 18 Sati

Vozači koji žele da pređu u Republiku Srpsku na graničnom prelazu u Malom Zvorniku – Novi most – do terminala u Karakaju, na drugoj strani Drine, čekaju od 15 do 18 sati i to traje poslednjih pet, šest , je danas (1.april) predsednik Udruženja vozača grada Loznice Zoran Vasiljević za Kurir.Prema njegovim rečima na našoj strani nije problem ni što se tiče pregleda dokumentacije ni policije, nego u Karakaju, a razlog ne zna. U problemima su prevoznici ne samo iz ovog kraja nego iz cele koji na ovom graničnom prelazu žele da uđu u Republiku Srpsku, odnosno Federaciju BiH. – Čovek je iz Loznice, udaljene od Malog Zvornika oko 27 kilometara, krenuo juče popodne u tri sata i tek jutros oko 10 ušao je u terminal u Karakaju, čitavu noć je proveo u kabini.

Ne znamo šta da radimo, ogroman je problem. Ovo je velika muka, ljudi su umorni, nervozni, a kolona kamiona dugačka je sigurno više od desetak kilometara.

Zaglavljeni smo ovde i apelujemo da naša država, koja je sve uradila i nije problem do nje, učini šta može da se ovaj problem na drugoj strani što pre otkloni i normalizuje prelazak kamiona na ovom mestu – kaže Vasiljević dodajući da nema nikakavih saznanja koliko će ovo potrajati.

On je naveo da ’’nema čega nema’’ u kamiona koji čekaju prelazak, stočna , hleb, veštačko đubrivo i slično i da ova situacija prevoznicima stvara probleme.

– U normalnim uslovima pređe se granica za dva, tri sata, kada sve ide kako , a sada vozači čekaju nekoliko puta duže. Prevoznici su zbog ove situacije počeli da otkazuju ture jer nikome se ovoliko vremena ne čeka na granici, a sve ovo je ne samo neprijatno već i skupo – kaže on.

Vozači se nadaju da će vrlo brzo nadležni reagovati i prekinuti ’’njihovu muku’’. Inače, navodno je na drugoj strani uvedeno obavezno beleženje brojnih podataka na šta se troši i po pola sata, a dešava se da potraje i dosta duže što sve utiče na čekanja na granici sa srpske strane.

(Kurir)

Related posts