Hrvatski .hr ocenio je povodom osuda Kolinde Grabar Kitarović na račun Šešelja, da je ona možda poslednja u koja ima pravo na tu osudu

Kako .hr, upravo joj je Šešelj pomogao da postane predsednica Hrvatske.

– Ono što radi Šešelj koji je u suštini ‘ridikul’, ali i dalje opasni ‘ridikul’, za svaku je osudu, no Kolinda je možda poslednja u Hrvatskoj koja ima pravo na tu osudu – navodi Indeks, koji smatra da je upravo Šešelj pomogao Kolindi da pobedi Ivu Josipovića na predsedničkim izborima.

Indeks svoju ocenu zasniva na gostovanju Šešelja u hrvatskoj televizijskoj emisiji “Bujica” 2014.

– Šešelj je tada izvrsno poslužio Kolindi Grabar Kitarović svojom izjavom da podržava Ivu Josipovića te da se ‘divi’ Vesni Pusić. Sasvim prigodno, Kolindu Grabar-Kitarović, tada još kandidatkinju za predsednicu i članicu HDZ, nije pominjao – navodi Indeks.

Hrvatski portal dodaje i da je Šešelj 2016. posle pobede Kitarovićeve na izborima, “proglasio sebe ključnim čovekom za promenu vlasti u Hrvatskoj”. Doveo sam na vlast dragu Kolindicu – je tada Šešelj, podseća Indeks.hr.

Hrvatska predsednica oglasila se povodom održavanja Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da je „poražavajuće za Srbiju” (?!) što je dozvolila održavanje tog stranačkog skupa

Vezane objave