Vlada 23042020 513461655

U cilju prevencije širenja virusa i COVID-19 bolesti i zaštite stanovništva, u Srpskoj su i dalje, do 11. maja, zabranjena sva javna okupljanja, te rad ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, osim onih koji rade dostavu i šaltersku prodaju.

Osim toga, zabranjen je rad fitnes centrima, odnosno fitnes, bodi – bilding klubovima i sličnim oblicima organizovanja, bazenima, „wellness“ i spa centrima, posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za , te rad dječijim igraonicama, saopšteno je danas nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situcije.Osim toga, i dalje je zabranjem rad privatnim stomatološkim ambulantama, priređivačima igara na sreću, osim priređivača internet igara i lutrijskih igara na sreću, osim klasične tombole.

Nije dozvoljen ni rad sportskih organizacija i škola sporta, te treninzi i organizovanje takmičenja za sportiste svih kategorija.

– Zabranjeno je i obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtijeva neposredan kontakt sa korisnicima, kao što su frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela – navodi se, između ostalog, u Zaključku o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj.

Related posts