komsija

U goraždanskom selu Bogušići prije tri dana počinjeno je trostruko ubistvo za koje se sumnjiči Nezir Kamenica. Mještani ovog sela su u šoku.

Prema navodima policije i dežurnog tužitelja, za ovaj zločin se sumnjiči Nezir Kamenica koji se dva dana nakon ubistva predao sarajevskoj policiji.

“Mi u komšiluku smo svi poznavali Ifeta i njegovu porodicu. Nismo nikad čuli da je bilo kakavih problema, ovo je za mene kao i za komšiluk veliki šok. Momak koji je ovo uradio, izgledao je malo čudno, nismo ga dobro poznavali, nije se družio sa nama. Kad je prolazio pored nas, nije se pozdravljao. Čudan je”, je jedan od mještana sela Bogušići.

Lazar Draško, dežurni Kantonalnog tužilaštva BPK, gostujući sinoć u Dnevniku 22 na N1 televiziji, iznio je šokantne detalje nakon što je izvršio uviđaj na mjestu trostrukog ubistva u selu Bogušići kod Goražda. Vidno potresen scenama koje je zatekao nakon što je ušao u kuću gdje se prije dva dana desio stravičan zločin i ubistvo tri osobe, Draško je da je zatekao jezive prizore.

“Zatekli smo jezive prizore. Tu je bilo troje starih osoba ubijenih sjekirama. Vidi se da nisu ubijeni u isto vrijeme, da je muškarac koji je ubijen jednostavno zatečen, ubijen sjekirom sa leđa dok je bio na kompjuteru. Vjerovatno je bila borba sa majkom koja je pronađena u drugoj prostoriji. Isto tako i sa starom nenom. Sve ukazuje da se radi o nasilnoj smrti, da su ubijeni”, je tužilac Draško za N1.

Osumnjičeni za ovo ubistvo, potvrdio je ranije Draško za našu televiziju, je Nezir Kamenica koji je te kobne noći usmrtio svoju majku, očuha i nanu.

“U selu uopšte nisu mogli da znaju da su oni dva dana mrtvi u kući jer su slabo komunicirali sa susjedima, bili su radnici, radili na plantažama”, dodao je Draško.

Mladić se dva dana nakon ovog krvavog pohoda predao sarajevskoj policiji i rekao im šta je uradio nakon čega su se njihove goraždanske kolege uputile na mjesto zločina.

“On je obavijestio da se desilo ubistvo. Uz pomoć policije obijena su vrata i ušlo se unutra. Zatečene su tri sjekire. Dvije su bile djelimično krvave, vidjeli su se tragovi brisanja. Tijela su prebačena u mrtvačnicu gdje će biti smještena do obdukcije”, je Draško.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a BPK, Kamenica se nalazi u pritvorskoj jedinici na Ilidži, a kad će biti izručen pravosudnim organima BPK, zavisi od administrativnih stvari.

Vezane objave