Usled slabih kontaktnih spojeva na dva produžna kabla koji su bili uključeni u zidnu utičnicu, a koji su improvizovano napravljeni i neodgovarajućeg su preseka, izbio je požar u stanu u sarajevskom anselju Dobrinja u kojem je stradala jedna osoba, saopšteno je iz sarajevske policije.Kako su naveli, obavešteni su u 10:15 da je u ulici Janka Jolovića, opština Novi Grad Sarajevo, došlo do požara u stanu vlasništvo T. S. iz Sarajeva. Požar su ugasili policijski službenici i stanari navedene zgrade i pripadnici PVB Stup Sarajevo.

– Tom prilikom navedeni stan je u potpunosti izgoreo, a u više stanova i na fasadi je nastupila materijalna šteta. U hodniku, na trećem spratu navedene zgrade, bez svesti, u ležećem položaju, pronađeno je telo nepoznate ženske osobe, kojoj je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona pokušala ukazati pomoć. Istog od lekari su konstatovali smrt H. R., rođena 1935. godine u Prijedoru, nastanjena u Sarajevu – naveli su iz policije.

Telo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u Prosekturu Bare, gde će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija.Uviđaj su obavili tužilac Kantonlnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski veštaci medicinske struke i PPZ.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usled slabih kontaktnih spojeva na dva produžna kabla koji su bili uključeni u zidnu utičnicu, a koji su improvizovano napravljeni i neodgovarajućeg su preseka, nakon čega je došlo do paljenja gorivih predmeta i širenja požara na celi stan. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja, piše N1.

Vezane objave