Booking.com

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno saopštio je da će policijski službenici u narednom periodu vršiti pojačane kontrole vozila u pogledu ispunjavanja uslova za učestvovanje u saobraćaju, a posebno opremljenosti vozila zimskom opremom.
Iz Centra apeluju na vozače da, u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja poštuju zakonske obaveze, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i opremljenim vozilom.

Od 15. novembra do 15. aprila na snazi je obaveza korištenja zimske opreme bez obzira na uslove, a novčana kazna za nepoštovanje ove zakonske odredbe je 40 KM.

Putnička vozila po zakonu moraju zimske pneumatike sa gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili ljetne pneumatike čija dubina gaznog sloja iznosi takođe najmanje četiri milimetra i lance za snijeg.

Autobusi i teretna motorna vozila moraju posjedovati zimske pneumatike čija dubina gaznog sloja iznosi najmanje četiri milimetra, lance za snijeg, te priručni alat koji podrazumijeva lopatu i vreću pijeska težine od 25 do 50 kilograma.

Vezane objave