2208725 4564564 Ls

Jedino što molim boga je sestru da mi ostavi u životu. Makar uzeo mene. Oca i majku sam već izgubio. Samo mi je ona ostala… Ne daj bože nikome da se desi ovakva tragedija i bol!

za Kurir priča Ljubiša Rakić (43) iz Paraćina, je otac Dragiša (70) umro od korone 18. aprila, a samo dan posle njegove sahrane, koja je bila 22. aprila, isti virus odneo je život i njegovoj majci Radmili (72). Koronom je zaražena i Ljubišina sestra Ljiljana (47), koja boluje od dijabetesa i sada je na lečenju u KBC Zemun.- Majke i oca više nemam. Otišli su u roku od . A ja samo ponavljam: Bože, samo mi nju poštedi!. Ništa drugo mi na celom svetu ne – priča očajni Ljubiša, koji se već danima nalazi u izolaciji u porodičnoj kući u Ćupriji, koja je sada pusta.

Ljubišin otac Dragiša, pored dijabetesa i visokog krvnog pritiska, imao je i karcinom prostate i tri puta nedeljno odlazio je na dijalizu u Opštu bolnicu u Ćupriji, gde su zaraženi lekari i medicinski tehničari.- On se sigurno tamo zarazio. Kada je 4. aprila ponovo otišao na dijalizu, ustanovili su da mu je visoka temperatura, pa su ga prebacili na infektivno odeljenje, a posle toga i u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu – kaže Ljubiša i dodaje da su majka i sestra nekoliko dana kasnije dobile temperaturu:

– Sestra je iskašljavala neku žućkastu penu. Hitno je primljena u bolnicu u Paraćinu, a onda i prevezena u KBC Zemun.

Predosetio očevu smrt

KANDILO SE GASILO TRI PUTA

Ljubišina sestra Ljiljana još ne zna da je ostala bez oca i majke, a on, iako je svestan da tragediju ovakvih razmera niko nije mogao da pretpostavi, priznaje da je za oca imao loš predosećaj.

– Te noći kad je umro, nisam mogao da spavam. Ustao sam i video da se kandilo ugasilo. Upalio sam ga. Ugasilo se ponovo. I tako još dva puta. Znao sam da nije u redu. Ujutru su mi javili za njega – priča Ljubiša, koji zbog izolacije ne može da radi, a troškovi, računajući i one za sahrane, gomilaju se…

Imala je, kao i majka, upalu oba plućna krila. Majka danima nije htela da ide kod lekara. Jecala je: „Kako da idem, Dragiša je u bolnici, a ne znam ni kako mi je dete”.

, stanje joj se pogoršalo i ona je nakon nekoliko dana prebačena u istu bolnicu gde i sestra. Nije ni saznala da je otac otišao, jer je stavljena na respirator i nismo mogli da pričamo, ali otišla je odmah za njim.

Kurir.rs/ R. K. : Privatna arhiva

Related posts