Dragan Markovic 696x457

Prof. dr Marković (62) iz KCS preminuo poslije borbe s virusom, a oboljele i njegova žena dr Dragoslava Marković iz Urgentnog centra i kćerka

Čuveni vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković (62) preminuo je u četvrtak od korone na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra u Beogradu.

On se gotovo dvije nedjelje borio za život na respiratoru na Infektivnoj klinici. Kako nezvanično saznaje Kurir, koronom je zaražena i njegova supruga dr Dragoslava Dada Marković, hirurg iz Urgentnog centra, koja je hospitalizovana i se nalazi u stabilnom stanju, ali i njihova ćerka. Testiranjem je utvrđeno da majka profesora Markovića Ksenija nije zaražena koronavirusom.

Gubitak za cijelu Srbiju

Prof. dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularnu hirurgiju KCS, na kojoj je Marković bio načelnik ambulante vaskularne hirurgije, u četvrtak je bio skrhan bolom i nije mogao da razgovara.

– Bili smo kumovi, nemam snage ništa da kažem – nam je prof. Davidović.

Prof. dr Arsen Ristić, kardiolog, rekao je za Kurir da je izgubio prijatelja.

– Ovo je veliki gubitak za Klinički centar i za cijelu Srbiju, jer je Dragan bio veliki čovjek i veliki lekar koga su ovde obožavali svi, od doktora do pacijenata – je Ristić.

Mnogi opraštali su se od prof. Markovića na društvenim mrežama, a među njima je i Vesna de Vinča.

Svakome pomagao

– R. I. P. Neutješna sam, drugari! Moj lijepi drug iz osnovne škole, divni, humani čovjek, vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković, koji je svakome koga sretne bezuslovno pomagao, moju porodicu i prijatelje godinama obilazio i liječio… Moja prva ljubav… Otišao je na neko bolje mesto… Saučešće njegovoj mami Kseniji, supruzi Dadi, kćerki, unuku i svima onima koji su ga poznavali i voljeli. Plačem! – napisala je Vesna na svom Fejsbuku.

Prof. dr Dragan Marković bio je specijalista opšte hirurgije sa supspecijalizacijom iz vaskularne hirurgije, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Related posts