Košarkaši Radnik BN Basketa poveli su sa 2:0 u finalu šampionata Republike Srpske nakon što su savladali Sutjesku u Foči sa 66:49.Bijeljinski tim je do pobede vodio Dejan Kokoruš sa 21 poenom, dok je na drugoj strani najbolji bio Filip Kaluđerović sa 15 poena.

Radnik je prva ekipa koja je u Foči dočekana i ispraćena zvižducima jer nije prihvatilo molbu da se meč odloži zbog povrede i bolesti.

– Mislim da je pobednika odlučila naša duža klupa. Iskoristili smo trenutak kada je Sutjeska pala u nastavku, ali još ništa nije gotovo. Što se tiče odlaganja meča prvenstvo predugo traje i nema prostora za pomeranja, a ni Fočaci nama nisu izašli u susret u ligaškom delu sezone – je Branislav Vićentić, trener Radnika.

U Sutjesci tvrde da navodi stratega Radnika nisu istiniti.

– Radnik je u sredu uveče bio kompletan, a mi smo imali svega šest igrača koji su igrali pod injekcijama. Mi smo Radniku izašli u susret, ali ne o tome jer je došlo do nesporazuma oko datuma i nema potrebe da dižemo tenzije – istakao je Milenko Ivanović, trener Sutjeske.

Treći meč igra se 27. maja u Bijeljini, a Radnik će imati priliku da pred svojom publikom dođe do treće pobede i titule, koja donosi plasman u Premijer ligu BiH.

Vezane objave