Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK razotkrili su počinitelje teških krađa koje su u proteklih deset počinjene na području Goražda i Opštine Pale u FBIH
Lopovi su opljačkali četiri stambena objekta, pa i gradsko groblje u opštini Pale FBiH odakle su odnijeli bronzane biste.

Radi se o A. B. (27) iz Sarajeva i K. M. (31) s Pala, koji su odranije poznati policiji, a njihova imena u MUP-a nisu željeli objaviti, jer izvještaj o krivičnim djelima tek biti proslijeđen Tužilaštvu BPK.

Nakon kriminalističke obrade, ova lica u potpunosti su priznala izvršenje navedenih krivičnih djela, ističu u Upravi policije.

“Radi se o jednoj osobi sa teritorije opštine Pale RS i jednoj osobi sa teritorije Kantona za kojima je raspisana i operativna potraga. Policijski službenici Policijske stanice Pale i Uprave policije MUP-a Kantona lišili su slobode oba lica koja su predata MUP-u BPK. Tokom kriminalističke obrade oni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, a kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe protiv ovih lica”, kazao je Emko Rizvanović, šef Ureda komesara policije.

Edvard Ratković, šef Odsjeka za opći kriminal Uprave policije MUP-a BPK ističe da su izvršioci krivičnih djela odranije poznati policiji.

“Kod njih je pronađen dio ukradenih predmeta koji potiču iz stambenih objekata. Što se tiče otuđenja bisti sa groblja u Prači, radi se o pet bronzanih bista sa likovima jedne porodice čiji su članovi sahranjeni u tom groblju i dvije bronzane ploče koje su takođe otuđene sa tih nadgrobnih spomenika”, pojasnio je Ratković.

Related posts