2369929 2369923 Screenshot48 Edit324 Ls
Booking.com

Bivši predsednik Skupštine Kosova i nekadašni portparol Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Jakup Krasnići uhapšen je danas popodne u Prištini i čeka se njegov transfer u Hag, potvrdio je advokat Valon Hasani.

Kako je naveo Krasnićijev advokat Hasani izjavi novinarima nakon hapšenja u Prištini, dela za koja se sumnjiči njegov klijent nisu precizirana.

On je uhapšen u akciji pripadnika Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS), koja se po nalogu Specijalizovanog tužilaštva od srede ujutru do poslepodnevnih časova odvijala u Krasnićijevoj kući.”Danas je tužilaštvo imalo akciju i na osnovu naloga je Krasnići uhapšen. Otišao je u Hag i će se pojaviti na sudu. Krivična dela nisu precizirana, ali spadaju u delokrug krivičnih dela koja su u nadležnosti Specijalnog suda. Upravo je otputovao u Hag. Optužnica protiv njega je potvrđena i očekuje se da bude odlučeno o njegovom saslušanju“, je Hasani.

Krasnići je tokom rata na Kosovu bio portparol OVK, a posle rata generalni sekretar privremene Vlade Kosova, generalni sekretar Demokratske partije, ministar javnih službi i unutrašnjih poslova i predsednik Skupštine Kosova u dva mandata.

je predsednik Glavnog odbora Socijaldemokratske inicijative Kosova. On je u junu prošle godine ispitan pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.

Kurir.rs/Beta

Vezane objave