EMIR Kusturica i “No smoking orkestra” su koncertom u Barseloni, pred više hiljada obožavalaca, spektakularno, u četvrtak uveče, započeli drugi deo jesenje turneje. Nastupi su počeli koncertom u Karskasonu, a nastavljaju se po treći put ove godine u Parizu.Karte za sve koncerte na turneji, kako saznajemo, rasprodate su početkom septembra, a do kraja godine Emir Kusturica i “No smoking orkestra” nastaviće turneju po Rusiji, Švajcarskoj, Kini, Čileu, Kubi i Argentini.

– Nikada nijedan bend iz Srbije nije imao tako uspešnu karijeru u inostranstvu – slažu se muzički kritičari u Španiji, Francuskoj i Južnoj Americi.Proslavljeni svetski režiser i njegov bend morali su, inače, da angažuju menadžere iz Švedske i Holandije, kao i menadžera sa Bliskog istoka, koji su insistirali na tome da se i tamo održe koncerti, zbog ogromnog interesovanja publike.

Razlog za to je prezauzetost našeg reditelja zbog promovisanja njegovog novog filma “El Pepe: Una vida suprema”, o bivšem predsedniku Urugvaja Hoseu Muhiki, koji je dobio pozive na više od 40 svetskih filmskih festivala.