Booking.com

Proslavljeni režiser održao je sa svojim “No smoking orkestrom” koncert u Kremaljskom dvorcu u Moskvi.
Oni su bili glavne zvijezde “Balkan festa” za koji su ulaznice rasprodate još prije dvije nedjelje, a kao predgrupa nastupio je Goran Bregović sa “Orkestrom za svadbe i sahrane”.

Na sceni je izvedena kombinacija kafansko-ciganske muzike i pank roka, a publika je uživala u maratonu radosnih balkanskih zvukova.

Dvorana Kremaljskog dvorca bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a u publici je bila i ministar kulture Jermenije, koja je po završetku koncerta priredila svečanu večeru za Kusturicu i njegov bend.

Sinoćnji koncert održan je dan nakon što je Kusturicu u Moskvi predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao Ordenom družbe,

Kusturica i njegov bend već sutra će svirati na “Balkan festu” u Sankt Peterburgu.

On će 11. novembra na Filmskom festivalu u Lisabonu predstaviti film “Na mlečnom putu”, koji je do sada predstavljen u 20 zemalja, a ruska premijera zakazana je za 19. decembar.

Kusturica i “No smoking orkestra” 26. novembra nastavljaju latinoameričku turneju koncertima u Argentini /Mendoza, Kordoba, Rozario, Buenos Ajres, Salta/, Čileu /Santijago/ i Urugvaju /Montevideo/.

Slavni režiser, glumac, pisac i muzičar će do ruske premijere filma “Na mlečnom putu” ostati u Urugvaju i privesti kraju snimanje filma o bivšem predsjedniku te zemlje Hozeu Muhiki.

Novu godinu Kusturica će sa bendom i 200.000 ljudi dočekati na trgu u Portu /Portugalija/, a turneju nastavljaju u martu u Kini, Koreji, Japanu, Australiji i Novom Zelandu.

Vezane objave