Proslavljeni srpski reditelj rekao je da u Kini pregovara o snimanju novog filma, ali nije mogao da otkrije ništa više od toga, rekavši da će sve biti poznato 18. juna. je prije nekoliko nagrađen “Zlatnim vitezom” na Filmskom festivalu u Sevastopolju, a na pitanje novinara da li će ići na Krim da primi nagradu, rekao je da neće moći, jer će u tom periodu biti u Kini, gdje ima pregovore o početku snimanja novog filma u toj zemlji.

– Ne mogu da vam kažem više od ovoga. To će biti objavljeno 18. juna. Na festivalu u Šangaju će biti objavljen jedan novi korak vezan za moj život – rekao je Kusturica novinarima u Moskvi, gdje je večeras u okviru manifestacije “Dani Beograda” prikazan njegov film “Na mliječnom putu.”

Na pitanje šta za njega znače nagrade, Kusturica kaže da su one postale neizostavni dio njegovih filmova, nekad manje, a nekad više.

se ne bavim tim nagradama, iako mislim da ne mogu nikome da zabranim da mi ih daje, a to zbog toga što je moja stvaralačka sujeta toliko iscrpljena, do kraja, i što su te nagrade više potrebne tim filmovima nego meni, odnosno one su dobre, jer pospješuju rad filma – rekao je Kusturica.

Izvor: Tanjug

Vezane objave