Grad i skoro cijeli Bosansko-podrinjski kanton večeras su bili bez električne energije zbog kvara na dalekovodu u vlasništvu Elektroprenosa . Ipak, iza 21 sat snabdijevanje strujom je ponovo uspostavljeno.
Kako je za .ba izjavila Midheta Kurspahić, glasnogovornica JP Elektroprivreda BiH, kvar je nastupio zbog teških vremenskih uvjeta.

“Naše ekipe i ekipe Elektroprenosa BiH su zajedno na terenu i pronašli su rješenje za alternativno napajanje cijelog kantona preko Višegrada. Cijeli Bosansko-podrinjski kanton je priključen u 21 sat”, kazala nam je Kurspahić.

Kako javlja dopisnica portala Klix.ba, Goražde nije imalo struje oko sat i po. Na ulicama je bilo sablasno mračno, a mnogi stanovnici koji se griju na struju ostali su u hladnim stanovima.

Veći dio naše zemlje danas je pogodilo jako nevrijeme, a snažan vjetar oborio je stablo na ulazu u Goražde kod Donjeg mosta i ogradu kod Privredne banke.

Snijeg koji i dalje pada otežava rad i ekipama Elektroprivrede BiH i Elektroprenosa BiH koji će ovu noć provesti radeći na popravci dalekovoda.

Inače, bez struje su danas ostali i , Foča, Rogatica, , , ali u većini mjesta je do noćnih sati uspostavljeno snabdijevanje.

Related posts