Booking.com

Pitanje NATO integracija je jedno od pitanja koje proizvodi podijeljena mišljenja u balkanskoj javnosti, pa čak i onim državama koje su članice saveza. Tako je bilo i emisiji “Globalno” BN televizije.Pristalice alijanse pravdaju integracije i tvrde da se time štite nacionalne države i njihove granice. Protivnici s druge strane u prvi plan ističu sve grijehove NATO-a istovremeno prebrojavajući ubijene širom svijeta pod, kako kažu, velom NATO-vih humanitarnih akcija.

Pogubna je tvrdnja istakli su protivnici NATO-a, da bi se se nekom zlu trebalo prikloniti samo da ponovo od tog zla ne bi bili napadnuti.

“Posmatrajući NATO integracije kroz prizmu Srbije i Srba na Balkanu, moramo shvatiti da smo okruženi vojno – politički najjačim savezom, te da ne možemo dozvoliti da dolazimo ponovo u konfrontacije sa NATO-om”, rekao je u emisiji “Globalno” BN televizije izvršni direktor Atlantskog savjeta Srbije Vlade Radulović.

U Crnoj Gori se najbolje vidi šta je NATO, kroz to koga podržava NATO, a ko podržava NАТО, tvrdi Marko Milačić iz crnogorskog Pokreta “Otpor beznađu”.

“Partner NATO-a u Crnoj Gori, a to je matrica funkcionisanja NATO-a, je šef organizovanog kriminala – sedmostruki premijer Đukanović, koji je lider podzemlja Crne Gore. Čovjek koji manipuliše i stalno krade izbore i takav čovjek predstavlja prijatelja NATO-a”, ističe Milačić.

Ne treba zaboraviti da je NATO itekako pomogao sve srpske neprijatelje u regionu. NATO je učestvovao u srpskom stradanju, a svakako je kumovao i stvaranju samoproglašene države Kosovo, jasan je prof. Darko Trifunović. , ističe on, treba donijeti racionalnu odluku, što znači…

“Postoji šansa da ta alijansa donese mir na ove prostore. Ono što je nama potrebno jeste upravo mir da bi u tom miru mogli da razvijamo svoja društva. Trebalo bi da gledamo da odluke donosimo racionalno i da razmišljamo o posljedicama. Posljedica suprotstavljanja najvećoj sili na svijetu bila bi pogubna.”Iako je već članica NATO-a Hrvatska čini se, nikada nije bila podjeljenija nego o pitanju NATO-a. Član hrvatskog Sabora Ivan Pernar tvrdi da Hrvatska nije dobila ništa dobro ulaskom u ovu alijansu.

“NATO je zločinački ne samo u smislu svog vojno-političkog djelovanja, nego i zbog toga što u svom djelovanju Amerika koristi osiromašeni uranijum, a to je što će ostati milionima godina i izaziva leukemiju – rak kod civila. Dakle, to nije samo djelovanje u kojem se razori protivnički tenk, već djelovanje koje iza sebe ostavlja deformisana pokoljenja”, tvrdi član hrvatskog Samora Ivan Pernar.

Apsurdno je podržati NATO integracije i to pravdati zaštitom državne teritorije i granica, dodao je Pernar i objasnio da je upravo NATO prekršio međunarodno priznate granice Savezne Republike Jugoslavije, protivno međunarodnom pravu bombardovao Srbiju i dao podršku separatizmu, te doveo do otcjepljenja dijala njene teritorije. Iz crnogorskog Pokreta “Otpor beznađu” podvlače:

“NATO je u suštini najveća, legalna na žalost, teroristička organizacija.”

Vezane objave