337283 444 F

Lekarima u Zdravstvenom centru u Knjaževcu, putem društvenih mreža, preti se smrću – potvrdio je, u pisanom saopštenju, dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.

„Ja nisam regaovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da da je to deo , svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu. Ali sada se na društvenim mrežama, u pojedninim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara“, naveo je dr Rakić, prenose Novosti.

Rakić dodaje da pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje, a ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih.

On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

„Zdravstveni centar će ubuduće tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom“, precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.

Inače, svakoga u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno.

„Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom“, saopštio je dr Rakić.

Related posts