Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje prilikom ulaska u službenici Granične policije 25.6.2017. lišili su slobode G.M. Graničnim provjerama utvrđeno je da tridesetčetverogodišnjeg državljanina potražuje Centar javne bezbjednosti Banja Luka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „ubistvo“. G.M. predat je službenicima Policijske stanice Šamac MUP-a RS-a.

Dan ranije, 24.6.2017. službenici Jedinice granične policije Zvornik lišili su slobode tridesetšestogodišnjeg državljanina R. Srbije jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalni sud u Zenici zbog krivičnog djela „teški slučajevi razbojništva i razbojničke krađe“. Đ.B. lišen je slobode prilikom ulaska u na MGP Šepak. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Isti dan, službenici JGP Orašje lišili su slobode M.F. (1984.) nakon što je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Državljanin kontroliran je pri ulasku u na MGP Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Vezane objave