Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 13.6.2017. na letu iz Kelna lišili su slobode A.Š. (1986.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim raspisano šest potraga. Državljanina potražuju Općinski sud u Kiseljaku, Općinski sud u Zavidovićima, Općinski sud u Živinicama, Općinski sud u Travniku, Općinski sud u Zenici te Policijska stanica Maglaj zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. A.Š. bit će predat nadležnom organu.
Službenici JGP Trebinje 13.6.2017. lišili su slobode M.S. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krađa“. je kontrolirana pri ulasku u na MGP Zupci i predata službenicima Policijske uprave Trebinje MUPRS-a.
Dan ranije, 12.6.2017. pri ulasku u na MGP Rača lišen je slobode J.M. (1981.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP predali su bh. državljanina pripadnicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Vezane objave