Policijski službenici Policijske stanice Kozluk, lišili su slobode lica inicijala S.V. (1981) i S.H. (1977), oba iz Sarajeva, zbog postojanja sumnje da su počinila krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.
Naime, policijski službenici PS Kozluk su, 03.07.2018. godine oko 00,50 časova, realizujući operativno-taktičke mjere i radnje, na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, u mjestu Kozluk, zaustavili i kontrolisali dva vozila, putnički automobil marke „Mercedes“, kojim je upravljalo lice S.V. i putnički automobil marke „Audi“, kojim je upravljalo lice S.H. Prilikom kontrole, u vozilima je identifikovano šest lica iz Irana, Avganistana i Sirije, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešla granicu sa susjednom državom.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se nakon kriminalističke obrade, navedena licaiz Irana, Avganistana i Sirije predaju u nadležnost Graničnoj policiji BiH na dalje postupanje.
Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja za počinjeno krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.