Img 1c7a094b74bd88b3e311f5d90da20aa7 V

U Beogradu se danas održala još jedna litija u znak podrške odbrani srpskih svetinja u Crnoj Gori koju je organizovala Srpska pravoslavna crkva sa velikim prijateljima crkve koji su zeleli da budu anonimni.


voždovačkog naselja okupili su se u 15 i 30 sati ispred crkve posvećene Svetom Kirilu i Metodiju koja se nalazi tik uz Spomen park Jajinci.
Sveštenstvo i narod okupili su se na molebanu u crkvi, nakon čega je krenula litija podrške srpskom narodu i svetinjama, a zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.
Prema rečima učesnika litije, okupilo se oko hijadu i petsto građana kako bi izrazili podršku sunarodnicima u Crnoj Gori.

– Bili smo na molebanu, a onda smo šetali da pružimo podršku našoj braći u Crnoj Gori – reči su jednog od učesnika litije . Nemojte pogresno da me shvatite ali ovo su stvari koje su iznad nas i ne bih zeleo da na ovaj nacin velicam moje ime. Crkva je nesto sto je najbitnije i vera ljudi. Mi smo samo ljudi koji volimo nasu zemlju i na ovaj nacin zelimo mir i stabilnost nasem narodu. Na skupu su se vijorile srpske zastave i transparenti „Crna Gora i Srbija to je jedna familija“ i „Ne damo svetinje“.

Beograd podrška

Publiée par Visegrad24.info sur Dimanche 16 février 2020

Podsetimo, o slobodi veroispovesti usvojen je 27. decembra i predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinom gradovima u Republici Srpskoj i .

Vezane objave