Ljubiša Samardžić je već nekoliko u bolnici i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno loše.Glumac je u decembru imao tešku operaciju mozga, a trenutno je u Kliničkom centru Srbije, na odeljenju hematologije i lekari se bore za njegov život.

“Ljubiša Samardžić je u izuzetno kritičnom stanju, ugrožen mu je život i lekari čine sve što je njihovoj moći”, ispričao je dobro obavešten izvor.

U decembru kada je Smoki bio na operaciji, lekari su imali optimistične prognoze, a tri meseca kasnije spekulisalo se da se glumac zbog glavobolja, vrtoglavica i mučnina na kratko vratio u bolnicu. Ipak, ova glumačka legenda se u martu pratnji supruge pojavila na beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma gde je prikazan njegov film “Panta rei”.Tokom svečanosti otvaranja, iz prvog reda obraćajući se prisutnima i praćen gromoglasnim aplauzom, rekao je:
“Nemam reči. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film je pao u kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju – idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmenilo. To me i dira i pospešuje. Drago mi je što će na programu biti i filmovi stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije.”

Vezane objave