Mladenovčanin Luka Stanković prije dana je u blizini opštine Mladenovac, kod autobuskog stajališta našao novčanik u kome je bilo 6.000 evra i 24.000 dinara.

Kako kaže, ni na sekund mu nije palo na pamet da uzme to za sebe, već je bez razmišljanja otišao u mladenovački SUP i prijavio šta se desilo.

Luka je u tom trenutku bio sa drugarima, Nikolom Janićijevićem i Nemanjom Živanovićem, koji su takođe podržali druga da smjesta da vrati onome ko ga je izgubio.

Policija je brzo pronašla nesrećnog čovjeka koji je izgubio novac, zahvaljujući ličnoj karti koja je bila u novčaniku. Čovjek koji je izgubio je isti pozajmio, kako bi sredio hladnjaču koju je pravio kod kuće.

Luki je čovjek ponudio nagradu ali nije htio da uzme novac!

Njegov potez oduševio je sve, i mnogi su ostali bez teksta kada su shvatili koliko dobrih li poštenih ljudi ima – to je u današnje vrijeme prava rijetkost.

Luka ima 20 i živi u Mladenovcu. Radi kao automehaničar, i ispričao je sljed ovih događaja:

– Bio sam sa dva drugara kada sam pronašao novac. Bukvalno je “ležao” na putu. To je nešto neopisivo, nijednog trenutka mi nije proslo kroz glavu da zadržim novac, jer nikad se ne zna da li je taj isti pozajmio, prodao nešto, možda čak ponio kući i pazar iz firme. Odmah sam želio sve da vratim. Čovjek je bio presrećan, i nije mogao da vjeruje šta mu se desilo na svu muku koja ga je zadesila. Postali smo super prijatelji i moj obraz je ostao čist – ispričao je ovaj skromni, divni mladić čiji primjer bi svi trebalo da sljede.

(Telegraf.rs)

Vezane objave