MUP je od Okružnog tužilaštva danas dobio naredbu o sprovođenju istrage u slučaju Dragičević, potvrdio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

“Ova naredba nema oznaku tajnosti. Ona ruši sve konstrukcije koje su napravljene u vezi za smrću Davida Dragičevića. Ovde je da je 18.3 oko 4 časa ujutru došlo do određenih verbalnih ili drugih dešavanja u ulici Velibora Janjetovica Janje. Ona će biti predmet istrage. David je bježao od izvršilaca i pao sa strme obale u Crkvenu ili su ga izvršioci gurnuli u rijeku. Na oba obdukciona nalaza piše da su najvjerovatnije povrede nastale prilikom pada u Crkvenu. Sve su lake tjelesne povrede koje nisu mogle prouzrokovati smrt. Sve konstrukcije da je otet, prebijan, silovan, držan negdje par dana, koje su pravili pojedini blogeri, sada nisu tačne. Ova naredba to potvrđuje”, izjavio je Lukač.

Lukač je rekao da se sve to desilo Su tih 20 metara koji nisu bili pokriveni kamerom.Naveo je da se nada da će naredba dovesti do rasvjetljavanja slučaja.

“Nadam se da će tužioci nakon tri mjeseca smoći snage da objasne sve, a mogli su naredbu da izdaju i za tri dana.Na ovaj način ćemo doći do istine”, rekao je ministar unutrađnjih poslova RS.