20210118191246 641706

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, nakon sjednice Kriznog štaba Republike Srpske rekao je da je sve postojeće mjere u cilju zaštite od širenja koronavirusa u Republici Srpskoj ostaju na snazi do 21. februara.

Šeranić je rekao da je Štab dao saglasnost za izdvajanje 15 miliona KM za nabavku 200.000 ruskih vakcina.

Ministar je na današnjoj konferenciji nakon sjednice dodao da će kineska donacija od 5.000 PCR testova biti upućena Institutu za javno zdravstvo Repblike Srpske.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije da postojeće mjere ostaju na snazi, te da će Institut za javno zdravstvo RS dobiti još 5.000 testova.

“Bez obzira na stabilizaciju koju smo imali u januaru povodom pitanja virusa korona, i dalje situaciju gledamo kao nepovoljnu. Postojeće mjere ostaju na snazi do 21. februara”, izjavio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

On je kazao i da Srpske očekuje donaciju od 5.000 PCR testova.

“Štab je razmatrao i o donaciji PCR testova jedne kineske kompanije. Usvojena odluka o dobijanju 5.000 testova koji će biti proslijeđeni Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske”, dodao je Šeranić.