156823

Ratka, majka poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića i njegov brat od strica Goran uhapšeni su rano jutros, saopštila je Uprava policije. Osim njih, uhapšeno je još 15 osoba.

Knežević je potvrdio vijest i kaže da su uhapšeni članovi DF-a u Zeti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su jutros, postupajući na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršili pretrese na 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije.

– Policija je prilikom preduzimanja tih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posjedu, pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstva komunikacije i druge stvari i predmete – saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih vještačenja.

U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 16 lica, među kojima je i R.K. (68), koja je prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije, prenijela je RTCG.

– R.K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz Člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekršaje – saopšteno je iz Uprave policije.Kako navode u saopštenju, u toku je kriminalistička obrada svih dovedenih, a u saradnji sa nadležnim državnim organima sva lica za koja se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti, biće procesuirana u skladu sa zakonom.