Sarajevo City Panorama E1515534238764

Program “Odmori u Sarajevu”, odnosno besplatni vaučeri koje je Kanton Sarajveo obezbijedio za boravak zdravstvenih radnika u sarajevskim hotelima predstavljen je danas u Beogradu. Program su ministru zdravlja u Vladi Zlatiboru Lončaru predstavili premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Forto je, u ime građana Sarajeva, zahvalio Lončaru za pomoć i donaciju Vlade Srbije od 20.000 doza vakcina protiv virusa korona koje su upućene u aprilu, istakavši da je program “Odmori u Sarajevu” gest kojim se želi iskazati zahvalnost i produbiti prijateljstvo, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato želimo da zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više radili u “crvenim zonama”, koje ovim putem pozivam da se prijave za vaučere i dođu u Sarajevo da odsjednu u nekom od naših hotela, da se lijepo i ugodno odmore, u društvu prijatelja – istakao je Forto.Lončar je zahvalio premijeru Kantona Sarajevo za vaučere za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je virus korona moguće pobijediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

– Pandemija virusa korona potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge i da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savladati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz sistema zaštite od virusa korona iskoristiti ovu priliku i lijep gest naših prijatelja – rekao je Lončar.

Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od Kantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Srbije koja je pružila direktnu pomoć ovom kantonu kroz donacije vakcina.

Program je namijenjen državljanima Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u “crvenim zonama”, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31. decembra.

Vezane objave