Užičanka D.P. zaposlena kao medicinska sestra na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Užice teško je povređena na svom radnom mesto pošto je eksplodirao manometar na boci za kiseonik.

Nemio događaj u užičkoj bolnici zbio se u trećoj smeni između subote i nedelje, saznaje „Blic“.

Prema nezvaničnim sazanjima, D.P. je prišla jednom pacijentu u bolesničkoj sobi i prilikom rukovanja bocom sa kiseonikom pukao je manometar koji joj je povredio oko i lice. U pomoć kolegnici koja je pala na pod pritrčali su druga medicinska sestra i dežurni doktor i odveli je na prijemno odeljenje. D.P. je odmah transportovana u Kliniku za očne bolesti u Beogradu gde je sutradan operisana. Tu se i trenutno nalazi na lečenju, a njeni poznanici kažu da je operacija trajala tri sata i da je pretrpela ozbiljna oštećenja oka.Kako je „Blicu“ potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu, D.P. je zadobila teške povrede oka. Ovde nam je rečeno da se o ovom događaju očekuje izveštaj policije sa izveštajima nadležnih inspekcija.

U Zdravstvenom centru Užice nam je rečeno da je do pucanja koje povredilo medicinsku sestru došlo u trenucima dok je ona na boci za kiseonik montirala protometar, deo manometra. Razlozi koji su doveli do nesreće se ne znaju, a u utvrđivanju istog biće preduzete sve mere koje naloži Ministarstvo zdravlja koje je danas obavešteno o slučaju na infektivnom odeljenju. U ZC Užice kažu i da je događaj prijavljen i Inspekciji rada koja je ovim povodom posetila užičku bolnicu.

Izvor:blic.rs/V.L.

Vezane objave