je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u ponegdje u Hercegovini i centralnim područjima Bosne.

Temperature vazduha u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar, 5; Gradačac 6; Bugojno, 7; Jajce, Sanski Most 8; , Grude, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Zenica 9; Mostar 10; Tuzla 11; Neum 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931 hPa, za12 hPa je niži od normalnog i lagano raste.Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i dio prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostataku dana povremena kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 8 do 15 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje će jača južina i nadprosječne temperature praviti probleme osjetljivim osobama. Sa odmicanjem dana, negativni uticaj pogoršanja će oslabiti, pa bi se i tegobe kod meteoropata trebale djelimično umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak 08.12.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U večernjim satima padavine se očekuju i na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuju se povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C.

U srijedu 09.12.2020., oblačno vrijeme s kišom. Na planinama sa snijegom. Obilnije padavina u Hercegovini. Poslije podne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 14 °C.

U četvrtak 10.12.2020., pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku naše zemlje je moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

U petak 11.12.2020., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vezane objave