Migrantska ponovo je posvađala političare. Prošle sedmice ministar bezbjednosti imao je obračun sa hrvatskim ministrima oko smještaja migranata u Salakovac, ove sedmice Dragan Mektić obračunava se sa poslanicima SNSD-a u Predstavničkom domu Paralamenta BiH.

Zasmetalo mu je to što je juče SNSD-ova Milica Marković rekla da u Bosni i Hercegovini ima preko 30 hiljada migranata i tri hiljade nelegalnih. Ministru bezbjednosti brojka se učinila drugačija, pa umjesto 3 hiljade, sabrao je 30 nelegalnih i 30 hiljada leganih i dobio cifru od 60 hiljada, koju je nazvao glupošću, jer prema podacima sa kojima on raspolaže nema ih ni pet hiljada. Zato je imao poruku i za Nikolu Špirića.

“Tako sam slušao i gospodina Špirića isto da je govorio bambastično o tim ciframa, o tim migrantima, dakle isto tako neodgovorno politikanski. Ne znam šta osim, imao bi jednu poruku za Špirića, možda- što se ti petljaš u ovo ovdje nema para”, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Prozvani Nikola Špirić kaže da nerado kometariše izjave ministra bezbjednosti. O broju migranata govori na osnovu istraživanja svojih kolega, univerzitetskih profesora, koji govore da su migranti stigli u i prije nove godine.
Ni Špirić nije ostao dužan Mektiću za poruku.

“Mislim da se radi o čovjeku koji bi mogao biti za ljudsku glupost, nego ministar koji raspravlja o tome što ne zna. Svi znaju da su migracioni talasi, globalni, legalni ili ilegalni, praćeni neviđenom količinom nelegalnog novca ili je dio toga ili ne zna, to ga ne može iskupiti za neznanje. Radi se o nekompetentnom čovjeku i ucijenjenom ministru”, odgovorio je Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Tačan broj migranatau niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ono sa čim raspolažu BH institucije su cifra od 4. 870 registrovanih migranata. Koliko ima neregistrovanih koji su opasnost za BH građane, o tome nema zvaničnih podataka.

Vezane objave