Milena Negovanović 427x285

Mnoge djevojke danas se odlučuje da budu šminkerke, blogerke i kozmetičarke.Ali Milena Negovanović iz sela Gornja Šatornja kod Topole, za svoj poziv izabrala je za jednu pripadnicu nježnijeg pola, neobično zanimanje ona je varilac.

Iako nema još punih 19 godina vari kao odrastao muškarac i za nju nema nikavih prepreka, šta naumi, ona to i popravi.

– Kad sam završila osnovnu školu, uopšte nisam razmišljala o nekim ženskim poslovima, već o nekom muškom zanatu. Da budem varilac poželjela sam kad sam pomagala ocu i ta želja me nije nikako prolazila. Na početku ništa o tome nisam znala, nije bilo lako savladati sve tehnike, ali korak po korak i uspjela sam. Kad neko nešto želi uvijek nađe način, kad ne želi nađe izgovor – kaže ova mlada djevojka za Rinu.

Prvo zaposlenje već je imala, ali od njega je odustala, jer iako je izuzetno hrabra, ipak bilo preteško pa je sada aplicirala u firmi i nada se da to što je žensko neće odgovoriti poslodavce da je prime u radni odnos, prenosi Blic.

– Na tom mom prvom poslu bila je više važna fizička snaga, nego iskustvo u varenju i zato sam odustala. Međutim, znam da je ovaj posao izuzetno tražen, a da je sve manje omladine koja želi ovim da se bavi, tako da se ne plašim za budućnost, i dobre zarade će sigurno biti – izjavila je Milena.

Kako bi obavljala svoj posao bez greške, Milena ima punu radnu opremu, sve potrebne aparate i zaštitnu masku. Dok ne dobije zvaničan posao ona vari po selu, i već je jedan od omiljenih majstora.

– Najvažnije je dok radite da vam ruka bude mirna i tako vučete lijevo desno, u zavisnosti šta varite. Ponekad se ne vidi svaka sitnica pod zaštitnom maskom, ali ipak već sam se navikla – rekla je.

Najveću podršku ovoj mladoj djevojci pruža porodica, koja ni u jednom momentu nije pokušala Milenu da odgovori da se ne bavi ovim teškim poslom i je razumiju, iako je kecelju poželjela da zamjeni aparatom za varenje.

Vezane objave