83110458 10157855708083374 5884949070694318080 O

Još juče su „Crnogorski nacionalisti“ raznih nacija i vera, objedinjeni mržnjom prema Srbima, najavili da će zaštititi Cetinje od molebana i molitvenog hoda pravoslavnih vernika, te da „Srbi neće šetati Cetinjem“

Poruka – „Na Cetinje nema šetnje“, koju su juče papagajski ponavljali kako skaredni likovi sa Fejsbuka tako i, da sramota bude veća, visoki državni službenici, odnosila se samo na – molitvenu šetnju. Ne i na otužnu, poražavajuću šetnju novocrnogoraca, koji su sa svih strana došli da odbrane Cetinje od litije, ujedno promovišući fašizam.

Tako je grad pod Lovćenom dočekao da se u njemu zapeva – „mi smo braća ispod kapelice, đe ne rađa majka izdajice“, „oj četnici i ta vaša brada, brijaće je Lovćenska brigada“, „sad imamo nove izdajice, što ih narod nazva posrbice“.

U ovoj provali bestijalne srbomržnje posebno zabrinjava činjenica da ljudi, okupljeni danas na Cetinju, inspiraciju za vlastite postupke pronalaze u ustaškoj ideologiji i folkloru.

Šetnja u organizaciji grupe građana…

Publiée par RTV Cetinje sur Mercredi 22 janvier 2020

Naime, raspevani „branitelji Cetinja“ sa svih krajeva „Montenegra“ otpevušili su i sledeće stihove: „Crnorogrci kršni momci, mi smo braća svi, nećete u Cetinje dok smo živi mi“.

Stihovi sami po sebi bude iskrenu „sućut“ prema onima koji su ih spevali i otpevali, ali i duboku ozlojeđenost i uznemirenost kod svakog zdravomislećeg građanina Crne Gore. Jer, reč je o prepevu pesme Tompsona, omiljenog muzičara ustaša u Hrvatskoj, a po svemu sudeći i šire – u Montenegru.

„Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi. Nećete u Čavoglave dok smo živi mi“, poručio je Srbima Tompson.

A danas nešto slično i Tompsonova duhovna deca, „dečki“ koji sebe nazivaju Crnogorcima, đetiđima…

Naravno, klicalo se i fašističkom saradniku, izdajniku Krstu Zrnovom Popoviću.