​Ministar porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, Jasmina Davidović, svečano je otvorila III Svesrpski kup u muškom rukometu koji se održava u Banjaluci 29. i 30. aprila.

Ministar Jasmina Davidović, prilikom otvaranja kupa, pozdravila je sve prisutne u ime predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva te je poručila da će resorno ministarstvo podržati saradnju rukometnih saveza Republike Srpske i Srbije u zajedničkim projektima, ocijenivši da ova sportska manifestacija, na kojoj učestvuju po dvije najbolje plasirane ekipe iz Republike Srpske i Srbije, slavi mladost, sport i prijateljstvo, te je svim klubovima, učesnicima kupa, poželjela dobrodošlicu

“Neka se turnir igra i u sjećanje na neka prošla vremena, ali i u ime neraskidivih veza i odnosa između Srbije i Republike Srpske”, rekla je ministar Jasmina Davidović u svom govoru.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Miličević je da je turnir više od “Očekujem dobre mečeve i dobar rukomet”, istakao je Miličević.

Nakon svečanog otvaranja odigraće se dvije polufinalne utakmice izmeću Vojvodine i Metaloplastike, kao i utakmica izmešu Borca m:tela i Sloge.

Utakmica za treće mjesto igra se sutra, sa početkom u 15.00 časova, a finale je u 17.00 časova.

Titulu brani novosadska “Vojvodina”, koja je slavila na prethodnim turnirima u Tesliću i Novom Sadu.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta je pokrovitelj ove sportske manifestacije.

Vezane objave