Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je u petak Priboj i FAP Korporaciju a.d. Povod posete bio je prijem novoproizvedenih teretnih vozila FAP 3240 za potrebe Vojske Srbije.Nakon što je pribojski FAP dobio šansu za novi početak, proizvodeći teretna vozila za potrebe Vojske Srbije, Vlada Srbije je počev od 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane pa do danas, uložila preko 900 miliona dinara u ovu fabriku. Samo u prethodnoj godini uloženo je preko 400 miliona, a ulagaće se i u budućnosti, čulo se u petak u Priboju.

Prema rečima Ranka Vukovića, direktora FAP-a, u petak je Vojsci Srbije isporučeno najbolje vozilo koje je FAP proizveo, 8h8 3240.

“Zahvaljujući ulaganjima Vlade Srbije došli smo do toga da imamo danas jedno kvalitetno vozilo, a to je jedan proizvod koji će omogućiti FAPu da se pokaže i na nekim drugim tržištima. Imamo i planove vezano za to, podršku Vlade i Ministarstva odbrane, koji će odraditi još neke stvari kd finansijsko-vlasničke konsolidacije, a kada se to odradi moći ćemo u civilnom programu da pružimo više”, rekao je Vuković.Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, zahvalio se ministru na još jednoj poseti FAPu i tome što je Vojska prisutna u FAPu i Priboju. On je konstatovao i da je ovo pokazatelj opredeljenja države i predsednika Republike da Priboj načine mestom kakvo je nekada bio.

“To pokazuje strateško opredeljenje države da FAP mora da opstane. Mi smo danas svedoci da je urađeno jedno kvalitetno vozilo i dobro je što FAP još uvek može da napravi odlično vozilo, što su radno angažovani ljudi”, je Rvović.

On je rekao i da je u petak razgovarano na temu radno-pravne sigurnosti zaposlenih u FAPu. “Onde gde je Vojska tu je i država. Priboj ide ubrzanim korakom na stare staze, kada je Priboj bio dobro mesto za život”, zaključio je Rvović.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da je Priboj i uopšte ovaj kraj od strateškog značaja za Srbiju i da ljudi ovde moraju da ostanu, te da će Vlada Republike Srbije i u budućnosti brinuti o ovom kraju.

“Vlada Republike Srbije je 9.maja donela Zaključak u skladu sa politikom predsednika Vučića, da se ovaj kraj sačuva i unapredi, a po istom je određeno za 5 malih akcionara FAPa 129 miliona dinara, koji će biti isplaćeni u narednih dana. Sva potraživanja koja su ostala i koja smo dogovarali kada je vršena trasformacija FAPa za narednih dana će biti isplaćena i država više ništa neće dugovati”, rekao je Vulin.

Ministar se zahvalio akcionarima na vernosti i strpljenju, dodavši da je ovo primer toga da država o njima vodi računa.

FAP će nastaviti da radi za Vojsku Srbije. Ove godine Vojska je opredelila oko 315 miliona dinara za vozila koja će nabaviti u FAPu. Vojska će nastaviti da se modernizuje i oprema, ali na prvom mestu u FAPu, koji je u poslednjoj seriji proizveo vozila sa novom serijom točkova, 8h8, a koja se po svojoj nosivosti i snazi izdvajaju od ostalih vozila. Ista će već tokom ovog meseca biti stavljena na prve testove i u upotrebu na terenu.

Vezane objave