U Visokom je juče anonimni dobročinitelj uplatio dugovanja kupaca u lokalnim prodavnicama.Kako je za Faktor potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine Market Centar, koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada devojka je parkirala automobil ispred njegove trgovine i tražila vlasnika.

– Rekao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na veresiju. Nasmejao sam se i rekao kako kome, što zaista i jeste tako. me je upitala imam li neku svesku dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi da plati – istakao je Uzunalić koji je u tom momentu bio u čudu.

Nakon što su sabrali sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na “veresiju” ispostavilo se da se radio o hiljada maraka.

– Neki dugovi su bili stari i godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti da li će platiti, ali izvadila je kovertu i platila celi iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu – pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je devojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

– Uglavnom smo “na teku” davali robu našim komšijama i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći u susret jer je teška finansijska situacija i ljudima nije lako – zaključio je Uzunalić.

A je na vratima njegove trgovine osvanuo natpis da svi koji su dugovali novac, više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator.

Vezane objave