Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane za sedmoricu osumnjičenih za ratni zločin protiv bošnjačkog civilnog stanovništva na području Bijeljine 1992. godine.Pritvor je ukinut generalu Specijalne policije Republike Srpske Goranu Sariću, njekadašnjim pripadnicima Stanice javne bezbjednosti Јovici Petroviću, Mirku Simiću, Živanu Miljanoviću, pripadniku Službe državne bezbjednosti Bijeljina Stevi Bokariću, te bivšim pripadnicima Specijalnog voda MUP-a Republike Srpske, takozvane “Pahuljice”, Ljubi Markoviću i Slavenku Kočeviću.

Miljanoviću, Bokariću, Petroviću, Simiću, Markoviću i Kočeviću zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta, dok se Sariću kretanje ograničava na njegov dom.

Njima je izrečena zabrana sastajanja s određenim licima, kontaktiranje ili povezivanje, posredno ili neposredno, na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH, svjedocima navedenim u rješenju Suda, kao i drugim potencijalnim svjedocima, uključujući i približavanje na udaljenost od 100 metara.

Zabranjeno je i međusobno komuniciranje saosumnjičenih, te komuniciranje s njima poznatim saizvršiocima i drugim saučesnicima, u izvršenju krivičnog djela, kao i bilo kakvi razgovori o ovom predmetu s bilo kim, osim s braniocem, saopšteno je iz Suda BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH 3. decembra, po nalogu Tužilaštva BiH, na području Bijeljine i Sokoca uhapsili su sedam lica, osumnjičenih za učešće u ubistvu 22 civila bošnjačke nacionalnosti u mjestu Balatun kod Bijeljine.