Nakon hapšenja zaposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Miloša Nikolića, Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije je demantovao bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem.

Lučić je u saopštenju poručio da sa uhapšenim Nikolićem nije imao kumovske ili slične veze, kako su to proteklih dana prenosili pojedini mediji.

Ministar Lučić je sa svojim nekadašnjim pratiocem Nikolićem imao isključivo profesifonalan odnos, a već nekoliko mjeseci Miloš Nikolić nije u pratnji ministra Lučića jer je na bolovanju, navodi se u saopštenju.

– Miloš Nikolić je dugogodišnji zaposlenik Direkcije i u svojoj policijskoj karijeri godinama je bio pratilac mnogobrojnih visokih zavničnika BiH uključujući i nekadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Nakon imenovanja, ministru Lučiću je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dodijelila dva pratioca, a jedan od njih je bio i Miloš Nikolić – navodi se u saopštenju iz kabineta ministra Lučića.Za pretpostaviti je da svi zaposleni Direkcije prolaze bezbjednosne provjere i da nadležne istitucije prate i kontrolišu njihov rad.

– Poražavajuća je činjenica da su nadležne istitucije već duže vrijeme pratile i imale informacije o nezakonitim radnjama Miloša Nikolića, a da nisu o tome obavijestile ministra Lučića jer je na taj način bila ugrožena i njegova bezbijednost. Postavlja se pitanje da li je to urađeno namjerno što je direktna prijetnja za život ministra Lučića ili je u pitanju nedostatak neznanja i neprofesionalizam što je takođe samo po sebi poražavajuće i opasno za čitavo društvo – dodaje se.

Ministar Lučić je zatražio odgovornost nadležnih institucija jer su kako navodi pokazale neodgovornost, nedosljednost, neprofesionalizam i diletantizam i direktno su mu ugrozile život.

Ministar Lučić podržava i zalaže se za vladavinu prava kao i da svi oni koji su na bilo koji način prekršili zakon moraju odgovarati i biti adekvanto kažnjeni.

Podsjetimo, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u akciji “Dijamant” uhapsili su u petak, 22. aprila, više osoba osumnjičenih za krijumčarenje oko 15 kilograma spida, a iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH za pojedine medije su potvrdili da je uhapšen i njihov službenik.