Fahrudin K. (30) iz okoline Prijepolja, koji je sinoć uhapšen u Njemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce, ljetos se otišao u Ofenbah kako bi radio na građevini.

Kako pričaju mještani sela kod Prijepolja iz kog je Fahrudin rodom on je i ranije odlazio na rad na po nekoliko mjeseci, pa se vraćaju u rodno mesto.

Meštani kažu da ih “ne čudi” da je napravio takav incident “jer je teški nacionalista”.

– Često je pio kafu u lokalnom kafiću, ja ga znam samo iz viđenja, ali znam da je bio teški nacionalista i ne čudi me uopšte da je tako nešto uradio – kaže za Blic mladić iz Prijepolja.

Kako navode Novosti, Fahrudin je prije dolaska u inostranstvo radio kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu i da je bio strastveni kockar, te da je tokom boravka u Prijepolju najviše vremena provodio upravo u kockarnicama.Podsjetimo, Fahrudin je uhapšen nakon četvoročasovne drame koja se odvijala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga jer je napadao i pretio putnicima. U prvi mah se mislilo da je uzeo trojicu vozača autobusa “Lasta” kao taoce, međutim iz ovog preduzeća su danas saopštili da su vozači ostali s njim namjerno kako bi spasili putnike.

Iz policije su saopštili da se on ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvijetlili šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaostavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

Putnici su istrčali iz autobusa, a on je ostao sa vozačima. Po dolasku policije savladan je i uhapšen, a noćas je i saslušan u policiji.

– U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sjedio ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i djevojku (24) u lice. Tokom napada je prijetio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari – saopštili su iz policije.Iz policije su naveli da je povrijeđenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je djevojka zadobila lakše tjelesne povrede.

– Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača – navode iz policije.

Kako je saopšteno, policajci su uspjeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

– Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor – navode u policiji, prenosi Telegraf.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

– Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu – saopštili su iz policije.

Državljanin Srbije tereti se za pokušaj ubistva i danas će biti ispitan kod istražnog sudije, nakon čega će uslediti odluka o pritvoru. Za sada nema dokaza da je osumnjičeni bio pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.