765 430 020cfe2e6680ec47addd80619becd65a

Nikola Grabovičkić, tridesettrogodišnjak iz Bijeljine, koji je bolovao od karcinoma, izgubio je bitku za život. Poslije operacije izvedene u ponedeljak 30. septremba došlo je do komplikacija, nakon čega je bio priključen na aparate, ali nažalost nije se izvukao, preminuo je danas u 11.15 časova.

Nikola Grabovičkić, doktor je veterinarske medicine, sportista, bivši košarkaš KK Radnik Bijeljina, te KK Janko Lukovski Novi Sad.

Nažalost, mladi Bijeljinac nije izdržao, a njegovi sugrađani izražavaju saučešće ožalošćenoj porodici.

Nikoli je u februaru 2018. godine otkriven kancer testisa koji je metastazirao na limfnim žlezdama. Nakon operacije testisa, imao je više od deset ciklusa hemioterapije na Onkološkoj klinici u Beogradu. Hemioterpije na žalost nisu urodile plodom, tako da je u martu 2019. godine Nikola operisan na Kardiovaskularnoj hirurgiji, Kliničkog centra Srbije, gde mu je odstranjena samo polovina metastaziranog tumora na limfnim žlezdama.
701 Profile
Po savetu brojnih lekara, Nikola je nastavio lečenje na Univerzitetskoj klinici u Hamburgu, gde je našao nadu u vidu visoko dozne terapije bazirane na presađivanju matičnih ćelija. Nikola je bio već započeo svoje lečenje u Hamburgu pošto je porodica uspela da sakupi novac koji je bio dovoljan za prve dve faze.