Užice tuguje zbog tragične smrti njihovog sugrađanina Aleksandra Ivanovića (37) koji je nastradao u Nemačkoj u stravičnoj eksploziji.

Aleksandar je poginuo prošlog utorka kada je iz nepoznatih razloga došlo do eksplozije u industrijskom parku u Leverkuzenu.

Iza sebe je ostavio suprugu Ivanu (29) i ćerkicu koja ima samo dve godine, roditelje, dve sestre… Svi su u šoku zbog tragedije koja je pogodila njihovu porodicu.

Prema rečima sestre Anice, njen brat je kobnog jutra, kao i uvek, otišao na posao. Firma u kojoj je radio bila je već neko vreme angažovana na radovima u fabrici. Nedugo pošto je stigao na posao došlo je do eksplozije u kojoj je Aleksandar teško povređen.

– I dalje ne znamo šta se tačno dogodilo. Istraga još traje. Kolege su pokušale da ga spasu. Dvojica kolega su ga izvukli i tako teško povređenog nekako prevezli do kapije – započinje priču Anica.

Na mesto nesreće su brzo stigle brojne spasilačke ekipe. U akciju su bili uključeni i helikopteri. U jedan od njih smestili su i Aleksandra i prevezli ga u bolnicu u Kelnu.- Prvim helikopterom je prebačen u bolnicu. Zbog težina povreda bio je u indukovanoj komi. U bolnicu je prebačen oko 10, a u 16.25 sati smo ga zauvek izgubili – priča neutešna Anica.

Vest o tragediji Anicu je zatekla u Srbiji baš kao i njenu snaju Ivanu.

– Mi smo došli u Srbiju na odmor, a on je trebalo da nam se pridruži polovinom avgusta. Kolege njegove koje su ga izvukle su nam javile da je došlo do eksplozije. Suprug mi je rekao da je Aca u teškom stanju i da treba da krenemo natrag za Nemačku – priča Anica.Aleksandra su identifikovali putem DNK nakon što su uzorak uzeli od Anice. Do poslednjeg trenutka se nadala da je došlo do greške i da u eksploziji nije nastradao njen brat. Nažalost, ubrzo su stigli rezultati koji su potvrdili najcrnje slutnje.U ponedeljak je u crkvi održan pomen na koji su došli brojni Aleksandrovi prijatelji. Nakon toga kovčeg sa njegovim telom krenuo je za Srbiju gde će Aleksandar danas biti i sahranjen.

U eksploziji u Leverkuzenu, podsetimo, nastradalo je šest osoba, a više desetina je povređeno.

Od Aleksandra se na društvenim mrežama opraštaju njegovi prijatelji. U potresnim statusima uputili su poslednje zbogom svom drugu.

(Kurir.rs/Telegraf)