Portugalac Salvador Sobral, koji nastupa iako je na listi pacijenata koji čekaju transplantaciju srca, pobednik je Evrovizije održane u Kijevu!Salvador je tako srušio “prokletstvo” Portugala – za čitave 53 godine koliko učestvuje, ta zemlja nijednom nije ušla u top pet, a kamoli pobedila!

Za njega su glasali stručni žiriji iz sledećih zemalja – Srbija, Švedska, San Marino, Letonija, Izrael, Španija, Francuska, Litvanija, Jermenija, Island, Švajcarska, Holandija, Gruzija, Mađarska, Slovenija, Poljska, Velika Britanija, i Češka. Dobio je, naravno, i najviše glasova publike iz svih zemalja.

U finalu 62. Eurosonga učestvovalo je 26 zemalja, među kojima Azerbejdžan sa “konjem” u odelu, Šveđani na trakama za trčanje, bugarski Džastin Biber, operski pevači, oni koji jodluju… Očekivana plejada lepih, raspevanih devojaka u glamuroznim haljinama… A evo i njihovog redosleda.

Pevali su Izrael, Poljska, Belorusija, Austrija, Jermenija, Holandija, Moldavija, Mađarska, Italija, Danska, Portugal, Azerbejdžan, Hrvatska, Australija, Grčka, Španija, Norveška, Velika Britanija, Kipar, Rumunija, Nemačka, Ukrajina, Belgija, Švedska, Bugarska i Francuska.

Vezane objave