Dvadesettrogodišnji Alen S. iz Tuzle najverovatnije će biti smešten na Kliniku za psihijatriju UKC Tuzla nakon što je u ponedeljak oko podneva, pod nerazjašnjenim okolnostima, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada nožem naneo povrede svojoj majci A. D. A. (42).Incident je zgrozio mnogobrojne prolaznike na tuzlanskom korzu, a napadač je brzom intervencijom policije uhapšen. Tokom hapšenja razareni Alen S. je pretio svojoj majci i nije se mirno predao policiji koja ga je na kraju uspela savladati.

Kako Avaz saznaje od izvora bliskih istrazi, Alen S. je izvestan period proveo na Klinici za psihijatriju UKC Tuzla, te je reč o psihički nestabilnoj osobi.Povređena žena je, nakon ukazane pomoći na UKC Tuzla, otpuštena na kućno lečenje, a lekari su konstatovali lakše telesne povrede.

– Pacijentkinja A. D. A. je, nakon obrade na Klinici za ortopediju, puštena na kućno lečenje. Povredu oštrim predmetom zadobila je u predelu potkoljenice – rečeno je u Službi za komunikacije UKC Tuzla, piše Avaz.

Uviđaj su obavili službenici tuzlanske policije, a o porodičnoj drami obavešten je i dežurni kantonalni tužilac.

Vezane objave