Booking.com

Aleksandar Jovanović (1988) iz sela Strojkovce kod Leskovca iznenada je preminuo u subotu uveče u Minhenu gdje je njegovo srce iznenada prestalo da kuca poslije završene smene na građevini. Skoro čitavo Strojkovce je u žalosti jer je riječ o mladiću koga su svi obožavali.

To je njegov prvi odlazak na tromjesečni rad u Njemačkoj i prema riječima njegovih najbližih, radio je na relaciji Auzburg-Minhen. U je bio nezaposlen.

– Nestala je jedna dobra duša, jedan vrijedan čovjek koga je čitavo selo voljelo, jedan, mogu reći – boem, s obzirom da je bio rado viđen u svakom društvu, umio je da se druži i posljednji dinar bi dao da bi pomogao – priča za JuGmediu njegov najbolji drug, vršnjak i pobratim Marko Masi.

Masi je bio taj kome je pripala obaveza da saopšti tragičnu vijest, sada već skrhanoj, majci pokojnog mladića, prenosi Blic.– U subotu sam bio kum u nedjelju u rano jutro mi je stigla tužna vijest. Uzdrmao mi se čitav svijet. On mi je bio najbolji drug i mnogo odavna smo se dogovorili da ću mu biti pobratim kada se bude ženio. Njegovi roditelji su u šoku i nisu u stanju da govore – objašnjava.

On je bio i posljednji koji se čuo sa Aleksandrom.

– Čuli smo se u petak veče. Loše mu je zvučao glas. Pitao sam ga da li je sve u redu, a on mi je odgovorio da jeste i da mu je samo dosadno – prisjeća se.

Aleksandar je po obrazovanju bio konobar. Radio bi po tri mjeseca u Crnoj Gori, pa bi u Leskovcu radio kao roštiljdžija, a kada bi ponestalo posla radio je bukvalno sve, najviše sa ogrevnim drvom.

Na stranica koje su oformili Strojkovčani ispjevana mu je i objavljena pjesma, nižu se izlivi tuge, bola i saučešća za prerano nestalim Strojkovčaninom.

Marko Masi kaže da se očekuje da sutra stigne u selo kovčeg sa posmrtnim ostacima i da se vlasnik gradilišta iz Njemačke ponudio da pomogne u troškovima transporta, inače, skupim.

– Zvao je majku i žalio za njim, govoreći da je moj pobratim bio jedan od najboljih radnika na gradilištu – dodaje Masi.

Pokojni mladić je planirao da se u Srbiju vrati 23. decembra, a da sa društvom i svojim pobratimom proslavi Novu godinu i svoj rođendan – 3. januar. Ipak, nije se dalo.

Iza Alekesandra Jovanovića ostalai su njegovi još mladi roditelji, stariji brat i bratanac.

Vezane objave