Zbog sigurnosnih razloga i mogućnosti pojave ponovnog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac –Crna u mjestu Dabrac.Saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac preko Čađavice.

Odroni su mogući i na ostalim putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Izdvajamo putne pravce Kneževo-Ugar, Sarajevo – Foča i Višegrad – Ustiprača – Rogatica. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Radovi na sanaciji klizišta izvode se danas na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u mjestu Orahovica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, a moguće su i povremene kraće obustave.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima Gradiška, i Velika Kladuša pojačan je intenzitet saobraćaja, kao i na GP Rača/Sremska Rača, gdje se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vezane objave