Grad sprovelo nabavku kupovine 25 kamera za praćenje bezbednosti saobraćaja.

Od 1. februara zvanično počinju sa radom instalirane kamere, radar na Zlatiborkom putu i monitoring centar za bezbednost saobraćaja. Nabavka opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja koju je sproveo Grad podrazumevala je nabavku 25 kamera i 1 radara kao i sve neophodne prateće opreme za monitoring centar, koji se nalazi u Policijskoj upravi .

Skoro svi veći gradovi u Republici , ili već koriste kamere u svrhu bezbednosti saobraćaja ili su u završnoj fazi, što podrazumeva prvenstveno bezbednost pešaka na pešačkim prelazima, bezbednost dece u okolini škola, a naravno i bezbednost vozača svih vrsta vozila.

Sistem veći deo svojih operacija obavlja automatski, bez prisustva policijskog službenika u samom monitoring centru. Neke od funkcija su: automatsko prepoznavanje prekršaja u vidu prepoznavanja registarskih tablica, prolazak kroz crveno, pa ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sve zakonske mere, kako bi povećali nivo bezbednosti.

Radar koji kontroliše brzinu kretanja postavljen je na izlazu iz Užica, na magistralnom putu -Bela Zemlja (Zlatiborskom putu), gde je maksimalna dozvoljena brzina kretanja 50 km/h. Radar kontroliše brzinu u oba pravca, i iz Užica i prema Užicu.

Vezane objave