Visegrad

će biti domaćin prolaznog cilja prve etape na ovogodišnjoj, jubilarnoj 60. međunarodnoj biciklističkoj Trci kroz Srbiju, a upravo u Višegradu nas očekuje nesvakidašnji biciklistički spektakl, jer biciklisti bi trebalo da pređu preko starog mosta Mehmed Paše Sokolovića – kulturnog i istorijskog simbola ovog dela Evrope.

Prva etapa na ovogodišnjoj, jubilarnoj 60. Biciklističkoj Trci kroz Srbiju startovaće 1. septembra kada će karavan sa 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja startovati sa Jahorine i stići na cilj koji će biti u samom centru Zlatibora. Sokolovića – kulturnog i istorijskog simbola ovog dela Evrope.

Prva etapa na ovogodišnjoj, jubilarnoj 60. Biciklističkoj Trci kroz Srbiju startovaće 1. septembra kada će karavan sa 150 biciklista iz 30 svetskih zemalja startovati sa Jahorine i stići na cilj koji će biti u samom centru Zlatibora.
Pripremio Nemanja Matić

Na tom putu, takmičari će proći i kroz Višegrad, a lepe vesti donosi nam direktor Trke kroz Srbiju i 14. trke – Banjaluka Vladimir Kuvalja, koji najavljuje da će biciklisti u prvoj, kraljevskoj etapi verovatno preći preko starog mosta Mehmed Paše Sokolovića, kroz najlepši deo Višegrada.

“Trasu i trku bi smo koncipirali tako da samo biciklisti u pratnji dva zvanična motora koja obezbeđuju trku, pređu preko starog mosta u Višegradu. Sva ostala motorna vozila u karavanu išla bi obilaznom trasom kako bi smo zaštitili jedan od najznačajnijih kulturnih i istorijskih spomenika u ovom delu Evrope. Ovakvom akcijom predstavili bi smo celom svetu simbol ovog kraja, ali i sve turističke potencijale u Višegradu i čitavoj regiji. Bio bi to spektakl, čime bi smo biciklistima i pratećem osoblju iz celog sveta, po ugledu na Tur de Frans i druge najveće trke, na najbolji mogući pokazali ono najbolje što imamo, a stari most Mehmed Paše Sokolovića je svakako prepoznatljiv u čitavom svetu i je važan za našu istoriju, kulturu, tradiciju ali i naš ”, istakao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke kroz Srbiju.Prva etapa na Trci kroz Srbiju biće najteža, kraljevska, a pored Jahorine i Zlatibora, trka koja će trajati četiri dana proćiće i kroz Istočno , Pale, Mionicu, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad gde će na Trgu Slobode 3. septembra biti i cilj ovogodišnje, jubilarne biciklističke trke.

Trka kroz Srbiju ove hodine povezuje i promoviše brojna turistička , Jahorinu, Andrić grad, Višegrad, Mokru Goru, Zlatibor, Mionicu, Divčibare, Banju Vrujci, Požarevac, vojvodjanske salaše i dvorce u okolini Zrenjanina, kao i Beograd i prelepi Novi Sad.

RTS

Related posts