Img F74760583146ad71c304ecf5d6c3c30d V

FOČA – Meta akcije “Wolf” je 14 , uglavnom sa područja Foče i okoline, koje su osumnjičene da su u drugoj polovini 2020. godine, krijumčarile i prodavale količine cigareta bez akciznih markica BiH, čime su ostvarile veliku nezakonitu imovinsku korist i nanijeli štetu budžetu BiH, saopštila je Granična policija BiH.

“Prema prikupljenim dokazima, šteta nanesena budžetu BiH je najmanje oko 400.000 KM”, navedeno je u saopštenju u se dodaje da u akciji učestvuje više od 250 policijskih djelatnika Granične policije BiH i MUP-a RS, pretresi se vrše na ukupno 20 lokacija.

“Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su djelujući kao organizovana grupa, vršili krijumčarenje, uglavnom sa područja Crne Gore u BiH i dalju distribuciju na ilegalnom tržištu duvanskih prerađevina u BiH, velikih količina cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kako je propisano poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine”, pojašnjava se u saopštenju.

Kako se dodaje, tokom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelovali kao organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima u izvršenjima kaznenih djela.

Postupajući Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nalazi se na terenu, gdje koordiniše rad policijskih službenika koji učestvuju u akciji.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Vezane objave