Aprilska hladnoća je ono što nas očekuje u narednih dana. U sredu se obilne padavine, a količina koja će pasti srazmerna je polumesečnoj. I ljubitelji skijanja da će moći produženo da uživaju, jer se očekuje da će na planinama pasti i do 30 centimetara snega. Aprilska hladnoća je ono što nas očekuje u narednih dana. U sredu se obilne padavine, a količina koja će pasti srazmerna je polumesečnoj. I ljubitelji skijanja izgleda da će moći produženo da uživaju, jer se očekuje da će na planinama pasti i do 30 centimetara snega.

I temperatura vazduha biće manja za deset do 14 stepeni, pa će sve do petka maksimalna temperatura biti od šest do 10 stepeni Celzijusa.

– Od subote nas očekuje malo toplije vreme, ali se u jutarnjim satima očekuje mraz. Temperatura će biti od 13 do 16 stepeni. I u nedelju će biti slično vreme, ali sa više oblačnosti – prognozira Todorović.

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se posebno savetuje reumatičarima, astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe, neraspoloženja i bolova u kostima i zglobovima.

(Blic)

Vezane objave