Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u saradnji sa službenicima Policijske uprave Trebinje MUPRS-a, u jutarnjim satima 22.5.2017. godine na području Gacka oduzeli su 86,5 kilograma marihuane od četiri osobe. Opojna droga nalazila se u putničkim torbama i jutanim vrećama. Službenici JGP Trebinje lišili su slobode po dva državljana i Crne Gore zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „neovlašten promet opojnih droga“. Rad na predmetu se nastavlja.

„Granična policija BiH je najveću zapljenu marihuane u posljednje vrijeme imala na području Trebinja kada su oduzeta 343 kg opojne droge. Pripadnici PGP Trebinje u travnju 2016. zaplijenili su 52 kg, a u srpnju 13 kg marihuane. Iznimni rezultati iz 2016., u kojoj je Granična policija zaplijenila više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative, nastavljeni su i u 2017. Početkom svibnja službenici PGP Doljani na MGP Bijača su oduzeli 10,5 kilograma skunka. Opojnu drogu su otkrili graničnom kontrolom Passata i tom prilikom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ‘neovlašten promet opojnih droga’, lišili slobode dva državljana Crne Gore“, izjavio je direktor Granične policije Zoran Galić.

Nadležnim tužilaštvima u 2016. Granična policija podnijela je 61 službeni izvještaj u vezi s opojnim drogama u kojima su prijavljene 72 osobe, od kojih su 63 državljana BiH, pet Hrvatske, dva Austrije i po jedan Njemačke i Crne Gore.

Vezane objave