87354594 535723450410328 6190350708915568640 N

Očekivana je reakcija Metjua Palmera, zamjenika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i njegove prijetnja prema zvaničnicima Republike Srpske koji podržavaju, jer se i prije oglašavao samo kada je to bilo na štetu Republike Srpske i srpskog naroda.

Spremni smo da idemo do kraja, da vratimo izvorne nadležnosti Republike Srpske prema Dejtonskom mirovnom sporazumu. Predstavnici srpskog naroda da se drže izvornog Dejtona i slova, a ne duha Dejtona.

Palmerove prijetnje ozbiljno shvatiti, ali i da to biti upozorenje svim Srbima da samo jedinstveno mogu zaštititi Republiku Srpsku, te da je neophopdno da se čvrsto ostane uz zaključke donesene na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Potrebno je da se istraje na donošenju novog zakona o Ustavnom sudu BiH koji dovesti do toga da poštuje pravo i spriječi da u djeluju trojica stranih sudija zajedno sa dvojicom sudija iz SDA, odnosno ljudi koji predstavljaju bošnjačku komponentu unutar BiH.

U suprotnom, srpski narod će doći u situaciju da izgubi Republiku Srpsku, a sve žrtve srpskog naroda iz prošlog vijeka biće uzalud.

Zaključak Predsjedništva SDA da ova stranka neće prihvatiti zahtjev da se izmijeni struktura Ustavnog suda BiH, smatram očekivanim, jer je SDA zagovornik unitarne BiH i ne želi da prihvati ništa što bi dovelo do ravnopravnosti naroda u BiH.

Ustavni je instrument za stvaranje te unitarne BiH u skladu s njihovom deklaracijom, pa srpski predstavnici moraju istrajati i ne smiju dozvoliti dalje djelovanje takvog Ustavnog suda na teritoriji Republike Srpske.

Vezane objave